Den är mäktig .......men ack så god! Passar bra till helgen!
200 g smör
250 g choklad; Marabou mörk choklad är bäst
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Chokladkräm och flagor/hackad choklad
Smält smör och blockchoklad. Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst. Rör ned chokladsmeten i ägg/smör-blandningen. Sikta i mjölet och vänd ner det i smeten. Gräddas i smord form med löstagbar botten, i 175 grader, ca 30 min. Låt den svalna, gärna ett par timmar i kylen före servering.
Bred på chokladkräm ( eller smält choklad ) och dekorera med chokladflagor. Njutes med en klick lättvispad grädde.
Smaklig spis!
Trevlig helg!
1 kommentar:
Här har det också ätits chokladkaka idag! Vi inleder helgen med två förkylda barn, så det lär bli hemmapyssel denna helgen. Kram och trevlig helg!
Skicka en kommentar