onsdag 4 mars 2009

Nya Zeeland del 1

Välkommen till Auckland!
Vår första anhalt på Nya Zeeland. Hit kom vi ett par dagar före jul och vi passade på att se på stan innan det var dags att hämta husbilen.





Suddig bild över hamn och skyline, tagen från bilen. Áuckland är Nya Zeelands största stad, dock inte huvudstad (det är Wellington). Här bor ca 1,3 miljoner människor.

Auckland downtown med julskyltning! Inte speciellt mycket utsmyckning men en stor tomte fann vi. Känns lite konstigt med jul när det är 20 grader varmt och folk går i shorts och äter glass!

För att få en bättre överblick över stan åkte vi upp i Skytower, en av Aucklands främsta turistattraktioner.Totalt 328 m högt.

Vissa delar av golvet var gjort av glas(!), lika hårt som betong, men ändå.........läskigt var det!

På 192 meters höjd kan man gå runt tornet med guide. Säkerhetslina och skyddsräcke finns, men det lockade inte mig..... ...jag gillade utsikten från 220 m inomhus bättre!


Småbåtshamnen är verkligen inte liten.....inte undra på att det kallas City of Sails! Bron heter Auckland Harbour Bridge och norrut längs kusten finns underbara stränder och vackra bostadsområden längs kusten.

I hamnen fanns det både små och STORA båtar! För vår segelintresserade familj fanns det mycket att titta på och tråna efter!


Här fanns även trevliga barer och restauranger längs kajen och det blev en god och läskande mojito efter lunchen!



1 kommentar:

Viveka Gulda sa...

Wow, jag gillar fortfarande inte bilden med foten på glaset, får liksom svindel av den.. Tack för senast förresten, det var verkligen exakt vad vi behövde i fredags:)
kram