fredag 14 november 2008

Bästa chokladtårtan!

I vår familj bakar vi ofta kladdkaka eller chokladtårta. Vår favorit är en härligt kladdig sak bakad på choklad och garnerad med chokladkräm och chokladflingor.

Den är mäktig .......men ack så god! Passar bra till helgen!

Kladdig chokladtårta
200 g smör
250 g choklad; Marabou mörk choklad är bäst
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Chokladkräm och flagor/hackad choklad
Smält smör och blockchoklad. Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst. Rör ned chokladsmeten i ägg/smör-blandningen. Sikta i mjölet och vänd ner det i smeten. Gräddas i smord form med löstagbar botten, i 175 grader, ca 30 min. Låt den svalna, gärna ett par timmar i kylen före servering.
Bred på chokladkräm ( eller smält choklad ) och dekorera med chokladflagor. Njutes med en klick lättvispad grädde.
Smaklig spis!
Trevlig helg!

1 kommentar:

s.m.i.l.e sa...

Här har det också ätits chokladkaka idag! Vi inleder helgen med två förkylda barn, så det lär bli hemmapyssel denna helgen. Kram och trevlig helg!