onsdag 12 november 2008

Gott utflyktsmål!

Häromveckan var jag och min loppisväninna ute på en inköpsrunda. Väninnan hade fyndat på Blocket och nu skulle vi åka och hämta fynden. På vägen blev vi fikasugna och stannade till på Tirups Örtagård utanför Staffanstorp. Vilka goda kakor de har! Här satt vi och mös och drack gott kaffe, åt kärleksmums med mynta smak och njöt!


När vi var mätta och stinna gick vi en promenad i trädgården/planstskolan och tittade på alla örter, krukor, perenner mm. Här kan man hitta det där lilla extra till sin trädgård/örtagård. Utanför kaféet har de en rundel med enbart timjan, alla sorter man kan tänka sig. Luktar fantastikt gott och ser ut som en tjock och lurvig gräsmatta.

Glöm inte att besöka deras lilla affär som erbjuder alltifrån kryddor till tvålar och presentartiklar. Jag brukar handla deras köttfärskrydda ( jättegod till pasta bolognese ) och cafe de paris-blandning ( perfekt till kryddsmör ).
Jag kan varmt rekommendera ett besök, vare sig ni vill ha en god fika eller är på jakt efter något till trädgården/balkongen.