torsdag 29 maj 2008

New England Style

I höstas reste vi till ett resmål jag länge velat besöka: New England. För mig som älskar denna inrednings- och husstil var det rena himmelriket!


Vi hyrde bil och åkte runt och såg vackra hus, mysiga små städer, träffade mycket trevliga människor och blev så inspirerade!


Ett stopp på väg från New York till Newport Beach var Mystic, en liten fiskeort som lever upp på sommaren tack vare alla turister. Här på denna restaurangen åt vi fantastisk goda skaldjur och fisk, medan båtarna seglade förbi utanför fönstret. Här satt vi länge och njöt!




Resans mål var Newport Beach, en klassisk bad- och semesterort. Här finns fantastiska sommarhus, både stora och små ( mest stora!). Många av USA´s förmögnaste familjer har fortfarande kvar sommarhus här och på sommaren är den lilla badorten ett populärt resmål för semestrande amerikaner.


En del av de fantastiska husen är öppna för allmänheten. Vi besökte familjen Vanderbilts lilla sommarhus, se nedan! Ett enormt slott med inredning från jordens alla hörn. Här samlas fortfarande delar av familjen under vissa tider av året för att umgås. Vid vår guidning hade vi turen att få en svenskättad guide!

Många av de små städer vi körde genom bestod nästan enbart av vitmålade hus med liggande panel. Vackert!


Funderar du på att besöka New England kan jag varmt rekommendera hösten. Träden skiftar i alla möjliga färger och det är en fantastiskt vacker natur norr om New York.


Hit åker jag gärna igen!!!

Inga kommentarer: